Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Ανακοίνωση για την απεργία των καθηγητών στις 13/12



Όλοι εμείς, οι άνεργοι και οι άνεργες, οι επισφαλώς εργαζόμενοι της Θεσσαλονίκης, στηρίζουμε απερίφραστα και με όλες μας τις δυνάμεις την απεργία των καθηγητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Γιατί πολλοί και πολλές από μας έχουμε φάει τη ζωή μας στα φροντιστήρια περιμένοντας να μπούμε σε μια τάξη. Μας απολύουν κάθε καλοκαίρι και μας ξαναπροσλαμβάνουν (ή και όχι). Αν εφαρμοστούν τα μέτρα που ψηφίστηκαν, θα απολυθούν 15.000 εκπαιδευτικοί και δε θα ξαναπροσληφθούν για πολύ καιρό άλλοι.

Γιατί πολλοί και πολλές από εμάς σπουδάσαμε σε μια παιδαγωγική ή καθηγητική σχολή με το όνειρο κάποια στιγμή να γίνουμε Δάσκαλοι ή Καθηγητές και οι πιο τυχεροί τρέχουν σαν τρελλοί να βρουν ιδιαίτερα ενώ οι υπόλοιποι απασχολούνται σε αντικείμενα εντελώς άσχετα με αυτό που σπούδασαν.

Γιατί όλοι  και όλες μπορούμε να πούμε με σιγουριά σε αυτά τα παιδιά που θα δώσουν πανελλήνιες ότι θα αυξήσουν το 62,4% της ανεργίας των νέων στην Ελλάδα, για αυτό το συμφέρον τους είναι στο πλευρό των καθηγητών τους.

Γιατί η δημόσια και δωρεάν παιδεία είναι δικαίωμα για όλα τα παιδιά, για το δικαίωμα στην εργασία και το δικαίωμα στον αγώνα και την απεργία

Γιατί οι νέοι εκπαιδευτικοί που θα προσλαμβάνονται θα πρέπει να επιβιώνουν με τα 200 ευρώ του ΕΣΠΑ.

Γιατί χτες ήταν οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, οι ναυτεργάτες, οι εργαζόμενοι στο ΜΕΤΡΟ, σήμερα οι καθηγητές και αύριο θα είναι μια ολόκληρη κοινωνία σε επιστράτευση για τα συμφέροντα του κάθε κεφαλαιοκράτη.

Γιατί νόμος είναι το δίκιο του εργάτη, του απεργού, του άνεργου και του μετανάστη.

Γιατί, είναι καιρός να σπάσει η τρομοκρατία που επιβάλλει η κυβέρνηση. Γιατί αν συστρατευτούμε όλοι με τους αγωνιζόμενους καθηγητές, μπορούμε να νικήσουμε , μπορούμε να ρίξουμε την κυβερνητική τρόικα που μας μετατρέπει σε σύγχρονους δούλους

Όλοι στο συλλαλητήριο στις 13/12 στις  6μμ στο άγαλμα Βενιζέλου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου