Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Την Κυριακή 19/01/2013, πρώτη Κυριακή του 2014 με τα μαγαζιά ανοιχτά

Το Δίκτυο Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων συμμετέχει στο κάλεσμα σωματείων και πολιτικών φορέων για την υπεράσπιση της Κυριακάτικης αργίας 11:00πμ Τσιμισκή και Αριστοτέλους.

Σας καλούμε να συμμετάσχετε στην παρέμβαση μας για την προάσπιση της Κυριακάτικης Αργίας και την υπεράσπιση των εργαζομένων και των μικροκαταστημάτων. Οι μεγάλες επιχειρήσεις (πολυκαταστήματα, πολυεθνικές) στηριζόμενες στο υπάρχον μνημονιακό πλαίσιο και στην αγαστή συνεργασία της κυβέρνησης επιδιώκουν να ισοπεδώσουν τις εργασιακές συνθήκες

(πχ. "λευκές νύχτες", μαθητεία κ.α.) και να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους χωρίς να λογαριάζουν τίποτα και κανέναν.

Οφείλουμε να σταθούμε στο πλευρό των εργαζομένων υπερασπιζόμενοι το δικαίωμά τους στην Κυριακάτικη Αργία.

Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΨΩΝΙΑ - Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ
ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ - ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ
ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ


Ακολουθεί το κείμενο της κυριακάτικης παρέμβασης:

ΨΩΜΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΤΥΡΙ ΜΑΣ ΗΡΘΕ

Και ξαφνικά εκεί που δεν είχαμε τι να κάνουμε τα πολλά λεφτά μας, ήρθε η κυβέρνηση μαζί με τα πολυκαταστήματα και τις πολυεθνικές να μας δώσουν τη λύση...

Πλέον μπορούμε να ψωνίζουμε και την Κυριακή!!!

Με τι λεφτά όμως;
Πόσοι είναι άνεργοι;
Πόσοι έχουν χάσει το μισό μισθό τους;
Πόσοι είναι πνιγμένοι στα δάνεια;
Ποσά θέλουν να μας τρελάνουν;

Δεν μας λείπουν οι μέρες για ψώνια, μας λείπουν αυτά που έκλεψαν από τα πορτοφόλια μας κυβερνήσεις, τρόικα και μνημόνια, μας λείπει η δουλειά με αξιοπρέπεια, μας λείπει η προοπτική καθώς μας θέλουν χαμένη γενιά. Δεν είναι όμως μόνο αυτό το πρόβλημα, γιατί αν για πολλούς η Κυριακή είναι άλλη μια μέρα που βλέπουν τα μαγαζιά σαν μουσεία – «κοιτάζετε αλλά δεν αγγίζετε» - για τους εργαζομένους είναι η Κυριακάτικη αργία, η μέρα που δε δουλεύουμε αλλά ξεκουραζόμαστε.

Είναι η μέρα που δεν έχει συνεχόμενες ώρες ορθοστασίας, που δεν έχει πήγαινε - έλα για να ικανοποιηθεί ο παράξενος πελάτης, είναι η μέρα που την χρειαζόμαστε για να μπορούμε να αντέξουμε την υπόλοιπη εβδομάδα σε μια δουλειά που μας δίνει όλο και λιγότερα και απαιτεί όλο και περισσότερα.

Σήμερα οι μεγαλοκαταστηματάρχες στηριζόμενοι στον φόβο το δικό μας και στο μνημονιακό νομικό πλαίσιο, επιβάλλουν στους εργαζόμενους των 500 ευρώ και στα μικρά καταστήματα πλήθος παράλογων μέτρων, όπως «οι λευκές νύχτες» - νύχτες εξόντωσης των εργαζομένων, οι προσλήψεις της μίας μέρας, η «μαθητεία» - δουλειά χωρίς αποδοχές, και φτάνουν σταδιακά μέχρι την πλήρη κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας.

Να μην γίνουμε συνένοχοι στη στέρηση της Κυριακάτικης αργίας.

Οι Κυριακές είναι για να ξεκουραζόμαστε, να πηγαίνουμε βόλτα στη παραλία, να δούμε την παρέα μας, την οικογένεια μας, να κάνουμε έρωτα με το φίλο ή τη φίλη μας, να πάμε γήπεδο, να δώσουμε χρόνο σε εμάς.
Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΨΩΝΙΑ - Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ

ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ - ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου