Παρασκευή, 7 Μαρτίου 2014

Κάθε 28 του μήνα εμείς οι άνεργοι διαγράφουμε πρόστιμα ΟΑΣΘ και διεκδικούμε δωρεάν μετακινήσεις


Ακολουθεί το κείμενο της παρέμβασής μας:ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ-ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙO
Είμαστε το πιο ενεργό και καταρτισμένο κομμάτι της κοινωνίας που στάλθηκε στο περιθώριο από τις καταστροφικές και αδιέξοδες πολιτικές των μνημονίων. Είμαστε οι άνεργοι και επισφαλώς εργαζόμενοι της πόλης που αποφασίσαμε να δικτυωθούμε για να διεκδικήσουμε το αυτονόητο, δηλαδή το δικαίωμα στην αξιοπρεπή ζωή και εργασία, την πρόσβαση στην δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, την πρόσβαση στον πολιτισμό και τις δωρεάν μεταφορές. Δεν είμαστε ένας απλός στατιστικός αριθμός στα στοιχεία κάποιου υπουργείου, αλλά πολίτες με δικαιώματα και ανάγκες.

Διεκδικούμε την δωρεάν μετακίνηση όλων των ανέργων με τα ΜΜΜ της πόλης!Για να μπορούμε να ψάξουμε δουλειά, για να μπορούμε να πάμε στον ΟΑΕΔ, για να μην αναγκαζόμαστε να μένουμε σπίτια μας. Απαιτούμε από τις αρχές τις πόλης και τον ΟΑΣΘ να σταθούν αρωγοί σε αυτό τον αγώνα και να στηρίξουν το δίκαιο αίτημά μας. Μετά από μαζική παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο καθώς και στην διοίκηση του ΟΑΣΘ πετύχαμε την στήριξη του αγώνα μας καθώς και την προφορική δέσμευση του δεύτερου για παραγραφή προστίμων στους άνεργους πολίτες.Ο ΟΑΣΘ όμως δεν εφαρμόζει τη δέσμευσή του και αρνείται σε ανέργους τη διαγραφή των προστίμων τους, με διάφορες προφάσεις. Η εμπειρία μας έχει δείξει ότι η μαζική και επίμονη απαίτηση για διαγραφή προστίμων μπορεί να έχει αποτελέσματα, δεν αρκεί όμως μόνο αυτό. Πρέπει να καταλάβει η διοίκηση του ΟΑΣΘ το αυτονόητο: ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος.Να διαγράφονται όλα τα πρόστιμα με επίδειξη της κάρτας ανεργίας.


Να εκδοθεί δωρεάν μηνιαία κάρτα μετακινήσεων για ανέργους.Καλούμε όλους τους άνεργους και επισφαλώς εργαζόμενους της Θεσσαλονίκης σε μαζικές παραστάσεις διαμαρτυρίας στις 28 κάθε μήνα, έξω από τα γραφεία του ΟΑΣΘ (Παπαναστασίου/Μπότσαρη), για να διαγράψουμε τα πρόστιμα μας, για να διεκδικήσουμε το αυτονόητο! 
  
                                                             Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 6955355317

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου