Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Αλληλεγγύη στις αγωνιζόμενες καθηγήτριες του Ιδρύματος Μελετών Χερσονήσου του Αίμου (ΙΜΧΑ)


Σήμερα, Δευτέρα, 16/02, στις 18:30, στο ΙΜΧΑ (Μεγάλου Αλεξάνδρου, στάση Σχολή Τυφλών) το Δίκτυο Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων οργανώνει παρέμβαση ενημέρωσης και στήριξης των αγωνιζόμενων καθηγητριών του ΙΜΧΑ, οι οποίες εδώ και ένα χρόνο διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους. 

Αύριο, Τρίτη, 17/02, στις 09:00, στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης οργανώνουμε συγκέντρωση αλληλεγγύης στις αγωνιζόμενες καθηγήτριες του ΙΜΧΑ, όπου και εκδικάζεται η υπόθεσή τους.

Ακολουθεί το κείμενο παρέμβασής μας.



ΔΟΥΛΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΛΕΦΤΑ Η΄ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ;



Το ΙΜΧΑ είναι ιδιωτικός φορέας, υπάγεται στο υπουργείο Πολιτισμού και λαμβάνει επιχορηγήσεις από το Υπουργείο Οικονομικών και Εξωτερικών. Πέρα των κρατικών επιχορηγήσεων και τα δίδακτρα της Σχολής Βαλκανικών και Σλαβικών Γλωσσών που διατηρεί στο επταώροφο κτίριο του, η δουλειά και η συνέπεια των καθηγητών και καθηγητριών του εξασφαλίζουν τη λειτουργία και τη βιωσιμότητα του Ιδρύματος και των δομών του. Παρ’ όλα αυτά εδώ και χρόνια το ΙΜΧΑ δεν πληρώνει τους εργαζόμενούς του.

Οι διαρκείς υποσχέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου για καταβολή των οφειλομένων, το κλίμα απομονωτισμού ανάμεσα στους εργαζόμενους που καλλιεργήθηκε συστηματικά από τους υπεύθυνους του Ιδρύματος αλλά, και ο φόβος των καθηγητών για ενδεχόμενη απώλεια των δεδουλευμένων, της δουλειάς και της ασφάλισής τους, δε λειτούργησαν ανασταλτικά στην απόφασή τους να διεκδικήσουν τα εργασιακά δικαιώματά τους. Προχώρησαν μαζικά σε καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας και αναμένουν την εκδίκαση της υπόθεσής τους, ζητώντας άμεσα την καταβολή των δεδουλευμένων τους που αφορούν τόσο σε μισθούς όσο και σε δώρα και επιδόματα. Οι οφειλές ανέρχονται σε χιλιάδες ευρώ ενώ υπάρχουν μάλιστα περιπτώσεις που καθηγήτριες έχουν να λαμβάνουν μισθούς του 2010.

Το Δίκτυο Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων Θεσσαλονίκης βρίσκεται δίπλα σ’ όλους τους εργαζόμενους και το δικαίωμά τους σε αξιοπρεπή, μόνιμη και σταθερή εργασία. Γι’ αυτό και δηλώνουμε την αμέριστη στήριξη και την έμπρακτη αλληλεγγύη μας στον αγώνα που ξεκίνησαν οι καθηγήτριες του ΙΜΧΑ για τη διεκδίκηση αυτών που δικαιωματικά τους ανήκουν, δηλαδή την καταβολή του συνόλου των δεδουλευμένων τους και την άμεση επαναπρόσληψή τους. Καλούμε όλους να δείξουν την αλληλεγγύη τους και να παραστούν την Τρίτη 17 Φεβρουαρίου και ώρα 9πμ στο δικαστικό μέγαρο όπου και εκδικάζεται η υπόθεσή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου