Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

Ψήφισμα αλληλεγγύης στις 4 απολυμένες του εστιατορίου Babaji



Στο Ινδικό εστιατόριο Βabaji,  στο Σύνταγμα,  υπήρξαν 2 απολυμένες εκδικητικά γιατί ζήτησαν τα δεδουλευμένα τους και 2 που εξωθήθηκαν σε παραίτηση με σωματική και ψυχολογική εξόντωση.

Σε μια περίοδο που η επίθεση στο δικαίωμα στην δουλειά και όσα η δουλειά συνεπάγεται, που έρχονται με τα νέα μέτρα που ψηφίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, μέτρα όπλα στο νομικό οπλοστάσιο της εργοδοσίας κατά των εργαζομένων,  πιστεύουμε ότι για να ενισχυθεί η φωνή μας σ’ αυτόν τον αγώνα χρειάζεται η συμπαράσταση και η αλληλεγγύη  συλλόγων, σωματείων, φορέων και συλλογικοτήτων. Είναι γνωστό σε όλους αυτούς τους χώρους δουλειάς, πόσο δύσκολο είναι να καταφέρουν να μιλήσουν  οι εργαζόμενοι με τις κάμερες ολόγυρά τους σε online σύνδεση με τον εργοδότη,  να συναντηθούν με τις διαφορετικές βάρδιες, πόσο μάλλον να συζητήσουν, να οργανωθούν και να καταφέρουν να διεκδικήσουν συλλογικά τα δικαιώματά τους.

Το Δίκτυο ανέργων και επισφαλώς εργαζομένων εκφράζει την αλληλεγγύη του στις 4 απολυμένες συναδέλφισσες,  καταδικάζει τις πρακτικές της εργοδοσίας και των εκδικητικών απολύσεων.


Απαιτούμε:

·         Άμεση επιστροφή των απολυμένων στη δουλειά
·         Άμεση καταβολή των Κυριακών, νυχτερινών, αργιών  και υπερωριών, δώρων Πάσχα και Χριστουγέννων, επιδομάτων
·         Τήρηση όλων των μέτρων ασφάλειας και υγιεινής
·         Ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς
·         Ασφάλιση για όλες τις μέρες εργασίας


Η ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου