Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Όλοι κι όλες στο συλλαλητήριο της Τετάρτης 12/3, 6μμ στην πλατεία Δημοκρατίας!


Λένε: Θεσσαλονίκη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα νεολαίας 2014 – Διάσκεψη νεολαίας

Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα… Η ΕΕ, με αφορμή την Ελληνική προεδρία της ΕΕ στήνει την φιέστα της στην Θεσσαλονίκη, που φέτος κηρύχθηκε ευρωπαϊκή πρωτεύουσα νεολαίας. Μας λένε πως είμαστε οι πιο μορφωμένοι νέοι της Ευρώπης, οι νέοι με τα περισσότερα προσόντα, οι πιο καινοτόμοι νέοι και πως θέλουν να μας «βοηθήσουν» να βρούμε δουλειά.


Η αλήθεια: Θεσσαλονίκη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα ανεργίας 2014

Η πόλη των πιο καινοτόμων και πιο μορφωμένων νέων είναι η πόλη που πετάει το 61% (και σε κάποιες περιοχές το  66%) των νέων στην ανεργία. Ταυτόχρονα όσοι από εμάς δουλεύουν, παρακαλούν για να γίνουν ανασφάλιστοι μεν, «ωφελούμενοι» δε, σε προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας, να δουλεύουν με κουπόνια - voucher (για να μην πληρώνει ο εργοδότης), να δουλεύουν χωρίς συλλογικές συμβάσεις και συχνά να δουλεύουν αλλά μισθό να μην βλέπουν ποτέ.  Αυτό είναι το όραμα της κυβέρνησης και της ΕΕ για την «άξια» νεολαία της πόλης!


Μας λένε για «προγράμματα ένταξης στην αγορά εργασίας» και μας πετάνε σε προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας!

Η φιέστα τους μας κοροϊδεύει και μας προκαλεί!  Δεν μπορούνε να μιλάνε τόσο εύκολα για την ευρωπαϊκή πρωτεύουσα νεολαίας, για επιχειρηματικότητα των νέων και για ευκαιρίες στην αγορά εργασίας τη στιγμή που η ανεργία και η ζωή των νέων όλο και χειροτερεύει. Και ποιο είναι το όραμα που μας επιβάλλουν;

 Η πλήρης ελαστικοποίηση της εργασίας και η κατάργηση κάθε εργασιακού δικαιώματος, με αμοιβές «Κίνας» και άμεση επιχορήγηση των εργοδοτών.

Με την «Διάσκεψη νεολαίας» και με τα διάφορα προγράμματα, η κυβέρνηση του κεφαλαίου προσπαθεί να ρίξει «στάχτη στα μάτια» των εκατομμύρια ανέργων και ειδικά της νέας γενιάς. Αυτά εξάλλου εφαρμόστηκαν και στις άλλες χώρες της Ε.Ε. δημιουργώντας τα 1 euro jobs (εργασία με αμοιβή 1 ευρώ την ώρα), βαφτίζοντας τους ...μισούς ανέργους σε «μερικώς απασχολούμενους».


Αυτό που θα γίνει: Θεσσαλονίκη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα αγώνα της νεολαίας 2014!


Οι μέρες της αφθονίας τους είναι μετρημένες. Εμείς, οι νέες και οι νέοι της Θεσσαλονίκης δεν θα τους αφήσουμε να αποφασίζουν για εμάς και το μέλλον μας. Γιατί τελικά το µέλλον και την εργασία µας την ορίζουμε εμείς και όχι η κυβέρνηση και οι Ευρωπαϊκές πολιτικές διαχείρισης της ανεργίας. 

Η λύση απέναντι στη πολιτική που καταδικάζει την νεολαία στην ανεργία και την επισφάλεια βρίσκεται στη συλλογική δράση και διεκδίκηση όλων των ανέργων και των εργαζόμενων για καλύτερους μισθούς και δουλειά με δικαιώματα, για αξιοπρεπή παιδεία και υγεία, για δημοκρατικές ελευθερίες και δικαιώματα. Στη πάλη για:

-Δουλειά με δικαιώματα, ζωή με αξιοπρέπεια!
-Όχι στις απολύσεις! Δουλειά για όλους, μείωση ωραρίου, αύξηση βασικού μισθού!
-Κανένας άνεργος μόνος του! Επίδομα ανεργίας, περίθαλψη και ασφάλιση, δωρεάν μετακινήσεις/μεταφορές για όλους τους ανέργους!

Καλούμε τους ανέργους και επισφαλώς εργαζομένους της πόλης μας σε συλλαλητήριο, την Τετάρτη 12μμ, 6μμ στην πλατεία Δημοκρατίας (Μοναστηρίου με Λαγκαδά)




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου