Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Ανακοίνωση μετά την πρώτη μας παρέμβαση στον ΟΑΣΘ στις 28/02

                     

Ανακοίνωση του Δικτύου Ανέργων & Επισφαλώς Εργαζομένων Θεσ/νίκης:




Την Παρασκευή 28/02 πραγματοποιήθηκε μαζική παρέμβαση του Δικτύου Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων στα γραφεία του ΟΑΣΘ για τη διαγραφή προστίμων και την διεκδίκηση δωρεάν μετακινήσεων για όλους τους ανέργους της πόλης. Η παρέμβαση αυτή εντάσσεται σε μία συνολικότερη καμπάνια με τελικό σκοπό ο ΟΑΣΘ να πάρει επίσημη θέση και να υλοποιήσει δωρεάν μετακινήσεις για όλους τους ανέργους! Έτσι, στις 28 κάθε μήνα θα βρισκόμαστε στον ΟΑΣΘ όπου θα διεκδικούμε τη διαγραφή των προστίμων ανέργων και θα διεκδικούμε το αυτονόητο μέχρι να το πετύχουμε! 



Η παρέμβαση της Παρασκευής στηρίχθηκε από πολλούς ανέργους και επισφαλώς εργαζόμενους, από την Επιτροπή Κατοίκων Κέντρου, από τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Θεσσαλονίκη, Ανοιχτής Πόλη" και από άλλους φορείς και συλλογικότητες.

Η στάση του οργανισμού απέναντι μας ήταν η αναμενόμενη, με τον τελευταίο να δηλώνει προφορικά πως συμφωνεί με το δίκαιο αίτημα μας, πετώντας όμως το "μπαλάκι" σε υπουργεία και στην κυβέρνηση, δηλώνοντας εν τέλει αναρμόδιος για το θέμα. Από τη πλευρά μας κάναμε ξεκάθαρο ότι δεν υποχωρούμε και ότι κάθε μήνα θα είμαστε εκεί να πιέζουμε συλλογικά μέχρι ο ΟΑΣΘ να δεσμευτεί επίσημα σε δωρεάν μετακίνηση για όλους τους ανέργους, με μόνη προϋπόθεση την επίδειξη κάρτας ανεργίας. Και, εν τέλει, χάρη στην μαζικότητα και αγωνιστικότητα του κόσμου, καταφέραμε τη διαγραφή και των 3 προστίμων των ανέργων που ήρθαν να τα διαγράψουν!

Για εμάς είναι ξεκάθαρο πως ο μόνος δρόμος για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων ανέργων και επισφαλώς εργαζομένων είναι αυτός της συλλογικής διεκδίκησης! Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τις 28.3 στις 12μμ έξω από τα γραφεία του ΟΑΣΘ (Μπότσαρη με Παπαναστασίου). Καλούμε όλο τον κόσμο της ανεργίας και της επισφάλειας να στηρίξει την προσπάθειά μας αυτή και να συμμετέχει ενεργά στο Δίκτυο Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων!








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου