Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2016

Κάλεσμα του Δικτύου Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων Θεσσαλονίκης στην διαδήλωση της ΔΕΘ


Στην εποχή της κρίσης μας λένε ότι δεν υπάρχουν λεφτά. Την ίδια ώρα που σε μια χούφτα ανθρώπους έχει συσσωρευτεί όλο ο πλούτος που εμείς παράξαμε: οι Έλληνες «Κροίσοι» αυξήθηκαν από 9 σε 11 και η περιουσία τους από τα 16 δισεκατομμύρια ευρώ έφτασε στα 18! Την ίδια στιγμή που στα πλαίσια της αξιολόγησης για την είσπραξη της επόμενης δόσης η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μαζί με το “εθνικό κοινωνικό μέτωπο” ΓΣΕΕ-ΕΣΣΕ-ΣΕΤΕ-ΓΣΕΒΕΕ-ΣΕΒ θα επιχειρήσουν να προωθήσουν τομές στο εργασιακό καθεστώς, πάντα σύμφωνα με τις επιταγές ΔΝΤ και ΕΕ. Αυτές οι τομές θα έχουν ως στόχο όλο τον κόσμο της εργασίας και θα εντείνουν ακόμα περισσότερο τις νέες μορφές επισφαλούς εργασίας  (βλ. προγράμματα κοινωφελούς εργασίας (5μηνα),  επιταγές εργασίας voucher).

Απέναντι σε όλα αυτά και έχοντας υπόψη την σκληρή μάχη που έχουμε μπροστά μας, αντιλαμβανόμαστε την ΔΕΘ σαν ένα πρώτο σταθμό για την νίκη των αγώνων και των διεκδικήσεων του κόσμου της εργασίας. Θεωρούμε ότι μπορεί να αποτελέσει μια αφετηρία για να έρθει στο προσκήνιο όλος ο κόσμος της ελαστικής εργασίας και της ανεργίας να δώσει ένα μαζικό μήνυμα για ν ακουστεί δυνατά η φωνή της νεολαίας, των ανέργων, των μπλοκάκηδων και της εργατικής επισφάλειας.

Οργανωνόμαστε συλλογικά, διεκδικούμε μαχητικά! Ζητάμε εδώ και τώρα μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους, με αξιοπρεπή μισθό, όλη την ασφαλιστική και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Δεν είμαστε άνεργοι από επιλογή, αλλά από επιβολή της πολιτικής τους. Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους και για όσο διάστημα βρίσκονται στην ανεργία. Δωρεάν μετακίνηση για ανέργους – φοιτητές – μαθητές.

Αν αποδεχτούμε την σημερινή κατάσταση, τίποτα δεν θα αλλάξει. Με τους αγώνες μας μπορούμε να τους σταματήσουμε! Και με το συντονισμό με τις υπόλοιπες κινήσεις ανέργων από όλη την Ελλάδα να χτίσουμε βήμα-βήμα εκείνες τις συνθήκες για την ανατροπή αυτής της βάρβαρης πολιτικής.

Καλούμε όλους τους ανέργους και τους επισφαλώς εργαζόμενους της πόλης:


  • Στην πορεία της ΔΕΘ, το Σάββατο 10/9 με προσυγκέντρωση 18:00 στην ΚΑΜΑΡΑ
  • Σε Πανελλαδική Σύσκεψη την Κυριακή 11/9  12:00 στο κτήριο της ΕΔΟΘ (Προξένου Κορομηλά 51) για τον περαιτέρω συντονισμό και συσπείρωση των επισφαλώς εργαζομένων και ανέργων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου