Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2016

Αλληλεγγύη στον αγώνα των απολυμένων από το «Φούρνο του Λάμπρου»

Το Δίκτυο Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων Θεσσαλονίκης εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του στον αγώνα των απολυμένων από το «Φούρνο του Λάμπρου» που μάχονται ενάντια στις μεθοδεύσεις και στην τρομοκρατία της εργοδοσίας, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους. Ενώ υπάρχει  απόφαση του Ειρηνοδικείου Θεσσαλονίκης που δικαιώνει τους εργαζόμενους,  η εργοδοσία  υλοποιώντας τα παράλογα και αντεργατικά της σχέδια προσπαθεί να ποινικοποιήσει τον δίκαιο αγώνα τους παρουσιάζοντας τους σαν εγκληματική οργάνωση(στήνοντας δικογραφία με ψεύτικα στοιχεία και εκβιάζοντας τους υπαλλήλους του να υπερασπιστούν το αφεντικό τους).
Είναι αδιανόητο εν έτη 2016, να ζούμε σε έναν κόσμο όπου ο εργοδότης μπορεί να πιστεύει ότι έχει σχέση αφέντη-σκλάβου με τους εργαζομένους του. Να απολύει, ενώ τους χρωστάει (απλήρωτες υπερωρίες, ανασφάλιστη εργασία, εργασία στις γιορτές-Κυριακές, καταβολή δώρων και επιδομάτων). Στο τέλος, να τους βαφτίζει εγκληματίες και εκβιαστές, και σε κάθε ειρηνική παράσταση διαμαρτυρίας, να μετατρέπει τις αστυνομικές δυνάμεις σε μηχανισμό “προστασίας” του μαγαζιού, ενός εργασιακού χώρου δηλαδή όπου αποδεδειγμένα έχουν διαπραχθεί σοβαρότατες ανομίες του εργατικού δικαίου.
Η περίπτωση των εργαζομένων στον “ Φούρνο του Λάμπρου” δεν αποτελεί δυστυχώς την εξαίρεση αλλά τον κανόνα των εργασιακών σχέσεων που επικρατούν στο χώρο του επισιτισμού, ιδανικό πεδίο για την εφαρμογή των πιο αντεργατικών μέτρων όπως οι μισθοί πείνας, τα ωράρια λάστιχο, η απλήρωτη υπερεργασία, τα οποία φυσικά μετά επεκτείνονται και στους υπόλοιπους κλάδους.
Οι εργαζόμενοι δε διάλεξαν το δρόμο της σιωπής και της υποταγής, σήκωσαν το ανάστημά τους και αποφάσισαν να διεκδικήσουν το αυτονόητο: τα ένσημά τους, τα δεδουλευμένα τους, τις οφειλές δώρων και επιδομάτων. Στεκόμαστε  αλληλέγγυοι στο πλευρό τους και καλούμε όλα τα σωματεία και τους συλλόγους να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους.
Η ασυδοσία του κεφαλαίου δεν μπορεί να μένει αναπάντητη! Η επίθεση σε ένα εργαζόμενο είναι επίθεση σε όλους μας και τη μάχη τη δίνουμε όλοι μαζί! Η νίκη ενός διασφαλίζει κεκτημένα για όλους μας! Κανένας σωτήρας δε θα προασπίσει τα δικαιώματά μας, αν δε το κάνουμε οι ίδιοι! Η αξιοπρέπεια στη ζωή και τη δουλειά μας είναι αδιαπραγμάτευτη. Κανένας εργαζόμενος μόνος του. Κανένας φοβισμένος. Η δύναμη στους εργαζομένους που παράγουν τον πλούτο με τη δουλειά τους. Η ελπίδα στο συλλογικό αγώνα και την αλληλεγγύη.
Απαιτούμε:
-την άμεση απόσυρση της μήνυσης της εργοδοσίας στον εργαζόμενο
-την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων, ενσήμων, δώρων και επιδομάτων
-όχι στην εργοδοτική αυθαιρεσία και καταστολή.
-Υπεράσπιση των εργατικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.


Όλοι/ες στα Δικαστήρια την Τρίτη 22/11 στις 9:00 πμ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου