Σάββατο, 27 Αυγούστου 2016

Καταγγελία για απαράδεκτη συμπεριφορά οδηγού λεωφορείου ΟΑΣΘ


Την Τετάρτη 24/8 στο τελευταίο δρομολόγιο του 8 (από ΚΤΕΛ προς ΙΚΕΑ) και περίπου στις 23.50 που εκτελούσε το όχημα 933, επιβιβάστηκαν 2 άνεργοι και μέλη του Δικτύου Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων Θεσσαλονίκης. Ο οδηγός σε μια πρωτοφανή κίνηση ζήτησε τα εισιτήρια με το που ανέβηκαν και μάλιστα δια μικροφώνου. Όταν του απάντησαν ότι έχουν κάρτα ανεργίας τους ζήτησε να κατέβουν από το λεωφορείο, χωρίς να του δίνεται κανένα τέτοιο δικαίωμα. Μετά την άρνηση των συναγωνιστών οι οποίοι ανέφεραν ότι στις 25/8, θα λάμβανε χώρα η καθιερωμένη διαγραφή προστίμων του Δικτύου και ότι αν επιμένει έχει τη δυνατότητα να κόψει πρόστιμα , ο οδηγός προχώρησε σε μία πράξη από αυτές που έχουν κάνει ορισμένους εργαζόμενους του οργανισμού τόσο "αγαπητούς" στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης. 

Αφού ειδοποίησε από τον ασύρματο να προσέλθουν ελεγκτές/security στην περιοχή που κινούνταν το όχημα (παραλιακή στην περιοχή Φάληρο), ξεκίνησε να οδηγεί προκλητικά αργά ώστε να προλάβουν οι ελεγκτές να κόψουν πρόστιμο στους "εγκληματίες" ανέργους. Φυσικά μια τέτοια κίνηση δεν είχε κανένα αποτέλεσμα πέρα από το να προκαλέσει την οργή των επιβατών απέναντι στον οδηγό και τη γενική κατακραυγή του.

Ως Δίκτυο Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων θεωρούμε απαράδεκτες τέτοιες συμπεριφορές από μερίδα των εργαζομένων του ΟΑΣΘ, τους οποίους γενικά θα θέλαμε αρωγούς στον δίκαιο αγώνα μας. Καλούμε το επιβατικό κοινό να καταγγέλλει επιτόπου τέτοιες προκλητικές συμπεριφορές και να δείχνει έμπρακτα την αλληλεγγύη του σε όσους την έχουν ανάγκη εντός και εκτός των λεωφορείων. Η αλληλεγγύη και η συλλογική δράση είναι το μόνο όπλο μας απέναντι σε τέτοια περιστατικά και ο μόνος τρόπος να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε τα δίκαια αιτήματά μας!

Ως Δίκτυο Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων διεκδικούμε:

  • Δωρεάν μετακινήσεις ανέργων
  • Η κάρτα ανεργίας να αποτελεί πάσο ελευθέρων μετακινήσεων για τους ανέργους
  • Δημόσιες και ποιοτικές αστικές συγκοινωνίες με κοινωνικό έλεγχο και κοινωνική πολιτική για ευπαθείς κοινωνικά ομάδες (άνεργοι, χαμηλόμισθοι, συνταξιούχοι, φοιτητές, μαθητές κτλ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου