Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Πανελλαδική Ημέρα Δράσης για την ΑΝΕΡΓΙΑ και την ΕΠΙΣΦΑΛΕΙΑ

Η πραγματικότητα γύρω μας γίνεται όλο και πιο δύσκολη με συνεχόμενα αντιλαϊκά μέτρα που φέρνουν Κυβέρνηση, εταίροι και εργοδότες. Πιστοί στην πολιτική που εφάρμοζαν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, αυτά τα μέτρα έχουν ως αποτέλεσμα να ενταθούν οι επισφαλείς συνθήκες εργασίας, οι απολύσεις, η διαιώνιση της ανεργίας και να μεγαλώνει ακόμη πιο πολύ η ψαλίδα μεταξύ φτωχών και πλούσιων. Μετά το ασφαλιστικό, έρχεται το νέο εργασιακό νομοσχέδιο που επιχειρεί να καταργήσει τα λιγοστά εναπομείναντα δικαιώματα μας.  Απελευθέρωση απολύσεων, υποκατώτατος μισθός για τους νέους κάτω των 25, περαιτέρω υποβάθμιση των συλλογικών συμβάσεων είναι κάποιες από τις αιχμές του νόμου που έρχεται. Επίσης η συζήτηση για την αλλαγή του αφορολόγητου από 9000 σε 5000 θα μειώσει και άλλο τα χαμηλά εισοδήματα. Όλα αυτά ενώ η ανεργία είναι ήδη στο 26% και ειδικά στους νέους 20-24 στο 48%. Την ίδια στιγμή όλο και περισσότεροι νέοι στοιβάζονται στα προγράμματα του ΟΑΕΔ (μέσω χρηματοδότησης ΕΣΠΑ) στους δήμους και στις ιδιωτικές επιχειρήσεις, που το μόνο που κάνουν είναι να ανακυκλώνουν την ανεργία. Ακόμα και τα «ψίχουλα» των προγραμμάτων αυτών δίνονται με το σταγονόμετρο, όπως συμβαίνει τώρα με τους εργαζόμενους-“ωφελούμενους” στο Voucher τουρισμού όπου μένουν απλήρωτοι, με ευθύνη του Υπουργείου Εργασίας - ΣΕΤΕ.
Από την πλευρά μας, ως άνεργοι και επισφαλώς εργαζόμενοι, “παιδιά” της οικονομικής κρίσης, δηλώνουμε ευθαρσώς πως δεν παζαρεύουμε τις κοινωνικές μας ανάγκες με κανέναν, πόσο μάλλον με αυτούς που μέχρι σήμερα μας λέγαν ότι ζούσαμε πάνω από τις δυνατότητες. Πιστεύουμε ότι ο μόνος δρόμος για να ανατραπεί αυτή η αντιλαϊκή - βάρβαρη πολιτική είναι ο ανυποχώρητος και συντονισμένος αγώνας των εργαζόμενων, της νεολαίας και των ανέργων.
Γι αυτό και συντονιζόμαστε από κοινού, συλλογικότητες της ανεργίας και της επισφάλειας και προχωράμε στην διοργάνωση πανελλαδικής ημέρας δράσης για την ανεργία και την επισφάλεια, την Τετάρτη 7/12, για να ανατρέψουμε τα σχέδια τους. Για να βγει στο προσκήνιο ο κόσμος της ελαστικής, μαύρης, ανασφάλιστης εργασίας και της ανεργίας και να βάλει την δικιά του χάρτα αναγκών.  Μια πραγματικότητα που για εμάς είναι τα παρακάτω:
μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με αξιοπρεπείς συνθήκες,
κατάργηση των προγραμμάτων ανατροφοδότησης της ανεργίας,
άμεσα μέτρα στήριξης των ανέργων,
να μην κατατεθεί το εργασιακό νομοσχέδιο- Ούτε σκέψη για υποκατώτατο μισθό,
δωρεάν μετακινήσεις για ανέργους.

Δημιουργούμε μια αγωνιστική εβδομάδα και προετοιμαζόμαστε για την απεργία στις 8/12, για να βρουν έκφραση όλα μας τα όνειρα για ζωή!

Να ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ την ανακύκλωση της Ανεργίας.
Δεν θα πληρώσουμε εμείς την κρίση τους.

Καλούμε σε Ημέρα Δράσης 7.12 σε ΟΛΗ την Ελλάδα

Θεσσαλονίκη 18:00 στην πλατεία Αγίας Σοφίας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου