Σάββατο, 5 Νοεμβρίου 2016

Ούτε 52 ούτε και 7, καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά!

Εργαζόμενοι/ες, άνεργοι/ες και συλλογικότητες της πόλης όλοι μαζί διεκδικήσαμε την κατάργηση του μέτρου για άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές και βρεθήκαμε στο δρόμο στο πλευρό των εργαζομένων. Οι συλλογικοί αγώνες μας δεν πήγαν χαμένοι. Ήδη ο νόμος για τις 52 Κυριακές έχει παγώσει με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Το μέτρο για ανοιχτά καταστήματα τις Κυριακές ανήκει στην εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, η ψήφιση της οποίας αποτέλεσε προαπαιτούμενο του 3ου Μνημονίου. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η διεκδίκηση για τη νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας είναι πιο επίκαιρη από ποτέ!

Δεν μας λείπουν οι μέρες για ψώνια, μας λείπουν αυτά που έκλεψαν από τα πορτοφόλια μας κυβερνήσεις, τρόικα και μνημόνια, μας λείπει η δουλειά με αξιοπρέπεια, μας λείπει η προοπτική καθώς μας θέλουν να μας πείσουν πως είμαστε μια χαμένη γενιά.

Δεν είναι όμως μόνο αυτό το πρόβλημα, γιατί αν για πολλούς η Κυριακή είναι άλλη μια μέρα που βλέπουν τα μαγαζιά σαν μουσεία – «κοιτάζετε αλλά δεν αγγίζετε» - για τους εργαζομένους είναι η Κυριακάτικη αργία, η μέρα που δε δουλεύουμε αλλά ξεκουραζόμαστε.
Είναι η μέρα που δεν έχει συνεχόμενες ώρες ορθοστασίας, που δεν έχει πήγαινε - έλα για να ικανοποιηθεί ο παράξενος πελάτης, είναι η μέρα που την χρειαζόμαστε για να μπορούμε να αντέξουμε την υπόλοιπη εβδομάδα σε μια δουλειά που μας δίνει όλο και λιγότερα και απαιτεί όλο και περισσότερα.

Σήμερα οι μεγαλοκαταστηματάρχες στηριζόμενοι στον εργοδοτική τρομοκρατία και στο μνημονιακό νομικό πλαίσιο, επιβάλλουν στους εργαζόμενους των 500 ευρώ και στα μικρά καταστήματα πλήθος αντεργατικών μέτρων, όπως «οι λευκές νύχτες» - νύχτες εξόντωσης των εργαζομένων, οι προσλήψεις της μίας μέρας, η «μαθητεία» - δουλειά χωρίς αποδοχές, και φτάνουν σταδιακά μέχρι την πλήρη κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας.

Να μην γίνουμε συνένοχοι στη στέρηση της Κυριακάτικης αργίας.

Οι Κυριακές είναι για να ξεκουραζόμαστε, να πηγαίνουμε βόλτα στη παραλία, να δούμε την παρέα μας, την οικογένεια μας, να κάνουμε έρωτα με το φίλο ή τη φίλη μας, να πάμε γήπεδο, να δώσουμε χρόνο σε εμάς.

Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΨΩΝΙΑ - Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ

ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ – ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 6955355317  http://diktioanergwnthess.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου