Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2015

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΦΑΛΩΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 12/11.


Στην εποχή της κρίσης μας λένε ότι δεν υπάρχουν λεφτά. Την ίδια ώρα που σε μια χούφτα ανθρώπους έχει συσσωρευτεί όλο ο πλούτος που εμείς παράξαμε: οι Έλληνες «Κροίσοι» αυξήθηκαν από 9 σε 11 και η περιουσία τους από τα 16 δισεκατομμύρια ευρώ έφτασε στα 18! Οι κυβερνήσεις μπορεί να αλλάζουν, η ανεργία, όμως, εξακολουθεί να αυξάνεται, ενώ το μοντέλο, της εργασίας ως απασχολησιμότητα παραμένει (βλ. προγράμματα κοινωφελούς εργασίας (5μηνα),  επιταγές εργασίας voucher). Την ίδια στιγμή, οι υποσχέσεις για την επαναφορά του κατώτατου μισθού και των συλλογικών συμβάσεων ξεχάστηκαν εντελώς και οι εργασιακές σχέσεις οδεύουν προς την πλήρη απορρύθμιση (ευέλικτα ωράρια, μαύρη εργασία, κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας κ.α.).
Η εφαρμογή των μέτρων του 3ου μνημονίου και η ψήφιση των προαπαιτούμενων μέτρων από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και η υποτιθέμενη διαπραγμάτευση γκρέμισαν και τους τελευταίους μύθους περί ισοδύναμων μέτρων και παράλληλου προγράμματος υπέρ των αδυνάτων. Γίνεται φανερό ότι η κυβέρνηση έχει περάσει οριστικά στην αντίπαλη όχθη, αδυνατώντας να συγκρουστεί με τους δανειστές, την ΕΕ και το ντόπιο κεφάλαιο, ενώ ετοιμάζεται να δώσει τη χαριστική βολή σε ότι έχει απομείνει όρθιο μετά από 5 χρόνια μνημονίων: εκθεμελίωση δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης, υπερφορολόγηση, ΕΝΦΙΑ, μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, διάλυση δημόσιας παιδείας και υγείας και ο κατάλογος συνεχίζεται μακρύς.
Απέναντι σε όλους αυτούς που μας στέρησαν την ελπίδα, οργανωνόμαστε συλλογικά, διεκδικούμε μαχητικά! Δεν αναμένουμε να αναθέσουμε σε άλλον να διαχειριστεί τα δικά μας προβλήματα. Ήρθε η ώρα να υψώσουμε το ανάστημα μας! Δεν θα συμβιβαστούμε στις ανάσες ζωής που μας προσφέρουν. Ζητάμε εδώ και τώρα μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους, με αξιοπρεπή μισθό, όλη την ασφαλιστική και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Δεν είμαστε άνεργοι από επιλογή αλλά από επιβολή της πολιτικής τους. Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους και για όσο διάστημα βρίσκονται στην ανεργία. Δωρεάν μετακίνηση για ανέργους – φοιτητές – μαθητές.

·         Όχι στην εργασιακή επισφάλεια
    • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους - 5νθήμερο - 7ωρο - 35ωρο
    • Άμεση επαναφορά Ε.Σ.Σ.Ε. (Εθνικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας) και κατώτατου μισθού στα 751 - Βασικός μισθός με βάση τις ανάγκες μας
    • Τέλος στις απολύσεις
    • Κυριακάτικη Αργία και όχι εργασία
Με τους αγώνες μας μπορούμε να τους σταματήσουμε! Η επιτυχία της γενικής απεργίας στις 12 Νοέμβρη είναι υπόθεση όλων μας! Όχι μόνο για να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα αντίθεσης στα μέτρα κυβέρνησης και δανειστών, αλλά και για να χτίσουμε βήμα-βήμα τις συνθήκες εκείνες για την ανατροπή τους.

Σας καλούμε να συμμετέχετε στην Γενική Απεργία, την Πέμπτη, 12/11 με το μπλοκ του Δικτύου Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων Θεσσαλονίκης. Προσυγκέντρωση 10:00πμ Καμάρα και συμμετοχή στην πορεία του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Το Δίκτυο Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων Θεσσαλονίκης φιλοδοξεί να δώσει φωνή σε όλο αυτό τον κόσμο που θέλει να σηκώσει κεφάλι και να αμυνθεί απέναντι στη άγρια επίθεση που εξαπολύουν εργοδότες και κυβερνήσεις. Να δώσει αγωνιστική διέξοδο στην οργή που συσσωρεύεται σε μεγάλα κομμάτια εργαζομένων που βλέπουν διαρκώς τα δικαιώματά τους να παραβιάζονται, στηρίζοντας τις διεκδικήσεις τους (βλ. διεκδικήσεις εργαζομένων στο Φούρνο του Λάμπρου, στο ΙΜΧΑ κ.α.). Να συμβάλλει έτσι ώστε το εργατικό κίνημα να κάνει δική του υπόθεση το θέμα της ανεργίας και να προσπαθήσει να εκφράσει αυτό το τεράστιο τμήμα της εργατικής τάξης που έχει πεταχτεί εκτός παραγωγής. Να αγωνιστεί έτσι ώστε οι διάσπαρτες αντιστάσεις να μετασχηματιστούν σε από τα κάτω προσπάθειες δημιουργίας σωματείων και σχημάτων σε χώρους που αυτά δεν υπάρχουν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου