Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Νέες αυξήσεις στα εισιτήρια του ΟΑΣΘ από αρχές του 2016 !




Όπως όλα δείχνουν, νέες αυξήσεις στα εισιτήρια του ΟΑΣΘ θα κληθούμε να πληρώσουμε από τις αρχές του 2016. Σύμφωνα με δημοσίευμα του alterthess.gr ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ κ. Στεφανίδης δήλωσε πρόσφατα σε ημερίδα, ότι η εισήγηση του ΟΑΣΘ στο αρμόδιο Υπουργείο έχει ήδη κατατεθεί από τον Οκτώβρη και αφορά σε αύξηση του εισιτηρίου κατά 0,10 λεπτά του ευρώ, δηλαδή αφορά το ποσό της αύξησης του ΦΠΑ στις μεταφορές από 13% στο 23% όπως προβλέπει η συμφωνία δανειστών - κυβέρνησης που υπερψηφίστηκε από τη Βουλή.

Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου του ΟΑΣΘ στο thestival.gr, η τιμή του κανονικού εισιτηρίου θα διαμορφωθεί στα 1.10 ευρώ από 1 που είναι σήμερα. Αύξηση θα υπάρχει αντίστοιχη και στα μειωμένα εισιτήρια αλλά και στα εισιτήρια που εκδίδονται εντός των λεωφορείων που σήμερα κοστίζουν 1.10 ευρώ ενώ επισήμανε ότι στις μηνιαίες κάρτες υπάρχει πιθανότητα να διατηρηθεί η ίδια τιμή.


Να θυμίσουμε ότι ήδη την περίοδο 2009 - 2014, ο ΟΑΣΘ έχει διπλασιάσει την τιμή  του εισιτηρίου (από 0.5 ευρώ το 2009 στο 1 ευρώ το 2014). Μάλιστα, πριν από ένα χρόνο, τα εισιτήρια αυξήθηκαν και πάλι (25% ως 33%), ενώ η συχνότητα των δρομολογίων μειώθηκε, τα νυχτερινά δρομολόγια έπαψαν και η παράταση του χρόνου κυκλοφορίας των λεωφορείων αυξήθηκε από 15 σε 20 χρόνια, χωρίς πρόβλεψη για υποχρεωτική συντήρηση. Την ίδια στιγμή, με τους επίσημους δείκτες της ανεργίας να αυξάνονται συνεχώς, καμία πρόβλεψη δεν υπάρχει για την δωρεάν μετακίνηση των ανέργων παρά τις υποσχέσεις του ΟΑΣΘ. 

Το αίτημα για δωρεάν μετακινήσεις ανέργων είναι πιο επίκαιρο από ποτέ και είναι στο χέρι μας να το διεκδικήσουμε και να το πετύχουμε, όπως άλλωστε διεκδικήσαμε και πετύχαμε τη διαγραφή των προστίμων μας δύο χρόνια τώρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου